Uw huis in Meppel en de Notaris

Woont u in Meppel of in de omgeving van Meppel? Meppel heeft een aantal prachtige en ruim opgezette woonwijken. Denk o.a. aan Oosterboer, Koedijkslanden, Haveltermade, Berggierslanden. Maar ook in het centrum van Meppel is het erg prettig wonen. 

Op enig moment in hun leven hebben de meeste Nederlanders een notaris nodig. Bij welke notaris moet u zijn, wanneer er belangrijke juridische zaken spelen in uw privéleven of op zakelijk gebied? Die keuze is vanzelfsprekend aan u.

Wij hopen in dit geval echter, dat u de slogan ‘Úw notaris in de regio, waarvan akte!’ kent én dat u, wanneer u in Meppel woont, Stotijn notariaat & mediation hiervoor in overweging neemt. Het is slechts tien autominuten vanuit Meppel naar een van onze notaris kantoren in de Wijk of in Ruinerwold. Het kan lonend zijn om voor een hypotheekakte naar Stotijn notariaat & mediation te komen. Niet voor niets is de pay-off in al onze reclame-uitingen ‘Altijd scherp’.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:

Huis gekocht in Meppel? Kom naar Stotijn notariaat & mediation

Woont u in Meppel? Dan is het niet ver naar onze notariskantoren in de Wijk of Ruinerwold. Wij hebben een goede reputatie in de wijde regio rond Meppel. Onze deskundigheid en de kwaliteit van onze dienstverlening worden hoog gewaardeerd, ook door inwoners van Meppel. Bij Stotijn notariaat & mediation kunt u vrijblijvend en gratis een eerste intakegesprek hebben wanneer u vragen heeft op notarieel gebied. Speciaal op het gebied van hypotheken.

Notaris en hypotheek | Meppel

Wanneer u een huis wilt kopen of heeft gekocht, dan zal de notaris een hypotheekakte moeten opstellen waarin duidelijk is vastgelegd dat u uw huis in onderpand geeft aan de geldverstekkende partij. In ruil hiervoor krijgt u een lening ofwel de hypotheek. In die hypotheekakte zijn alle onderdelen en voorwaarden opgenomen van de hypotheekovereenkomst tussen u en de geldverstrekker. Een hypotheekakte moet tezamen met de transportakte worden ingeschreven in de registers van het Kadaster. Daar draagt Stotijn notariaat & mediation met alle plezier aandacht en zorg voor.

Hypotheekakte | Meppel

Waar moet een hypotheekakte aan voldoen, oftewel wat staat er in?
De hypotheekakte is het document waarin belangrijke zaken zijn vastgelegd over u als hypotheekgever en de geldverstrekker (ook wel hypotheeknemer genoemd). Deze termen kunnen voor verwarring zorgen want veel mensen denken dat zij de hypotheeknemer zijn. Maar wanneer u een woning koopt en daarvoor een geldlening moet afsluiten, dan geeft u feitelijk hypotheek aan de bank (of de geldverstrekker).

In de hypotheekakte staan naast uw persoonlijke gegevens ook de gegevens van de geldverstrekker.
Daarnaast zijn de volgende onderdelen van belang:


  • Het pand waarop hypotheek wordt verstrekt
  • De hoogte van de hypotheek (de inschrijving)
  • De hypotheekvordering ofwel de manier waarop er wordt afgelost
  • De (hoogte van de) hypotheekrente of het rentepercentage
  • Bepalingen omtrent verbouwingen aan het pand die de waarde daarvan nadelig beïnvloeden
  • Overige bepalingen, bijvoorbeeld een verbod op het verhuren van een pand waarop hypotheek rust

Notaris | Meppel e.o.

Hypotheekakte en transportakte nodig? Ook wanneer u in Meppel of in de omgeving van Meppel woont bent u van harte welkom bij Stotijn notariaat & mediation met kantoren in de Wijk en in Ruinerwold. Wij verwelkomen u graag en staan u graag te woord.Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus