Scheiden

Wanneer u gaat scheiden, moet er juridisch veel gebeuren. In eerste instantie de scheiding zelf.

Deze wordt uitgesproken door de Rechtbank. De weg naar de scheiding toe, hangt af van hoe de echtgenoten met elkaar omgaan. Wanneer er nog goed overleg mogelijk is, kan een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding worden ingediend door de echtgenoten. Dat kan via een advocaat of door tussenkomst van een scheidingsbemiddelaar.

Een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding via een scheidingsbemiddelaar / mediator heeft veel voordelen. Het beëindigen van de relatie in goed overleg is belangrijk voor het goed kunnen afsluiten van een periode in uw leven en het ingaan van een nieuwe fase in uw leven. Daarnaast bespaart het veel kosten. Is overleg niet meer mogelijk, dan zullen beide partijen een eigen advocaat moeten inschakelen. Dat leidt vaak tot veel strijd en tot veel kosten.

In het kader van de scheiding zal een convenant moeten worden opgesteld. In dat convenant staan onder meer financiële afspraken, alimentatieafspraken, afspraken omtrent de opgebouwde pensioenrechten.

Indien er uit de relatie kinderen zijn geboren die nog minderjarig zijn, moet ook een ouderschapsplan worden opgesteld. In het convenant staat dan onder meer ook de basis voor een dergelijk ouderschapsplan.

In het convenant staat verder ook de basis voor de verdeling van de gezamenlijke bezittingen en schulden. Deze verdeling wordt verder uitgewerkt in de akte van verdeling.

Daarnaast kan het van belang zijn dat u een testament maakt of een bestaand testament wijzigt. Uiteraard kan Stotijn notariaat & mediation u adviseren en begeleiden bij uw scheiding, en de nodige stukken voor u opstellen.

Voor een nadere bespreking of advies bent u van harte welkom op ons kantoor in de Wijk. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!
Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus