Testament opstellen Meppel

Woont u in Meppel, bent u getrouwd, woont u samen en/of heeft u kinderen? Dan heeft u misschien al eens overwogen om een testament op te laten stellen. Daarin legt u vast wat er met uw vermogen, uw spaargeld, aandelen of andere bezittingen of schulden moet gebeuren. Ook in het geval van een eigen woning is het van belang om een testament te hebben. Is dat er niet, dan bepaalt de wetgever wie uw erfgenamen zijn.

In een testament regelt u zélf wat er met uw nalatenschap moet gebeuren. Uw keuzes hierin zijn misschien nog niet vast omschreven maar Stotijn notariaat & mediation met vestigingen in de Wijk en Ruinerwold (vlakbij Meppel) kan u in ieder geval helder helpen krijgen wat in uw situatie van belang is. In dat geval heeft u ook een goed beeld van de (fiscale) gevolgen voor uw erfgenamen.

Wat is een testament

Een testament is een officiële notariële akte waarin is vastgelegd wie uw erfgenaam is of wie uw erfgenamen zijn en wie er welk deel krijgt. In een testament kunt u ook anticiperen op mogelijk toekomstige situaties. Voor het geval er kinderen komen of wanneer de overblijvende partner hertrouwd na overlijden van een van u beiden. In uw testament legt u ook vast wie er in geval van uw overlijden executeur is. Dus degene die ervoor zorgdraagt dat uw nalatenschap goed wordt afgehandeld.

Wanneer u al (langer) een testament heeft, dan is het verstandig om eens per 4 á 5 jaar te (laten) checken of uw testament nog in overeenstemming is met uw leefsituatie en uw persoonlijke wensen.

Kom gerust eens praten bij Stotijn notariaat & mediation in de Wijk of Ruinerwold. Wij helpen u graag verder.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus