Trouwen in Meppel

In voor- en tegenspoed. Tot de dood ons scheidt…

Die woorden hebben nog steeds veel betekenis en in ons land kiezen de meeste mensen nog steeds voor het huwelijk wanneer ze hun relatie officieel willen bekrachtigen

Woon je in Meppel en hebben jullie trouwplannen? In dat geval zal er waarschijnlijk veel geregeld moeten worden. Misschien trouwen jullie op het gemeentehuis van Meppel en ben je hier op zoek naar een feestlocatie. De aanloop naar je trouwdag is vaak een heel mooi en ook spannend traject waarin je graag ziet dat alles soepel verloopt. We wensen je allereerst een fijne tijd, een prachtige dag en… dat de liefde bestendig mag blijken.

Wanneer je trouwt regelt de wet een aantal zaken voor je. Sinds 1 januari 2018 trouw je namelijk automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. Dat wil eenvoudig gesteld zeggen dat alle bezittingen en schulden die tijdens jullie huwelijk ontstaan van jullie samen zijn. Erfenissen en schenkingen die je ontvangt voor en tijdens je huwelijk vallen hier buiten. Die waren immers voor jou persoonlijk bedoeld, tenzij anders werd bepaald.

Algehele gemeenschap van goederen

Mensen die voor 2018 trouwden en die dat deden zonder huwelijkse voorwaarden te laten opstellen, zijn getrouwd in algehele gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en schulden zijn dan van jullie samen, inclusief de bezittingen en schulden die vóór het huwelijk van ieder persoonlijk waren.

Wanneer je besluit om huwelijkse voorwaarden te laten maken voordat je trouwt, dan bepalen jullie zelf wat je wel en niet samen deelt waar het om bezittingen of vermogen gaat. Vooral wanneer jullie een van beiden een bedrijf hebben of misschien sterk de ambitie hebben om een bedrijf te starten of over te nemen, is het verstandig om wanneer je gaat trouwen huwelijkse voorwaarden te maken of in het geval van geregistreerd partnerschap, partnerschapsvoorwaarden.

Maatwerk in trouwen

Bij huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden gaat het om maatwerk. Een en ander is vanzelfsprekend persoonlijk en vergt best even tijd. Stotijn notariaat & mediation met kantoren in de Wijk en Ruinerwold – dichtbij Meppel – bereid dit graag met je voor.

Aanvraag formulier

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of over een bepaald onderwerp? Wij helpen u graag!

Laat dit veld hieronder leeg:Stotijn notariaat & mediation
Burgemeester Veenhovenplein 1
7957 BA de Wijk

Telefoon: 0522 - 440 473
Privacyverklaring

We zijn met ons Notariskantoor gevestigd in Zuidwest Drenthe
en vooral actief in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, De Wolden en Westerveld

Webdesign Eyemedia
Webredactie en SEO teksten - ProMótus